Om mig

För att inspirera andra att uppleva naturens positiva krafter såsom jag själv gör startade jag 2001 den enskilda firman "Carin Olofssons Övandringar". Genom vandringsbeskrivningar och vandringsresor är det många som genom åren fått uppleva mina favoritplatser runt om på ön.
2011 utbildade jag mig till livscoach. Att förena naturvistelse med coaching är helt oslagbart och känns för mig både rätt och naturligt.
Sedan 2020 är jag också Friskvårdsguide vilket innebär att jag fått än mer verktyg för att hitta välmående i naturen. 

Tidigare har jag ett förflutet som mentalskötare i Visby. Det var 80-tal och jag var kvar på kliniken i 15 år varav sju som bemanningskanslist. Så kom 90-talet med och arbetet som tidigare varit lärorikt och utvecklande blev nu mest stress och press. I samma veva flyttade jag och sambon tillbaka ut på landet, blev med hus, trädgård och två fina döttrar. Jag insåg att jag nu hade två val. Att pendla till ett arbete där det inte längre räckte att jag gjorde mitt allra bästa för att det skulle bli bra eller att sluta och göra något annat. Jag valde det sistnämnda. Så jag gick fotoubildning, turismutbildning och reportagekurser på den närbelägna folkhögskolan. Jag engagerade mig i sockenföreningar och jobbade som guide, gjorde fotouppdrag och fixade med min trädgård. I trädgården la jag fokus på sånt som går att äta, fruktträd, bärbuskar, grönsaker och örter...
Och jag började vandra, mil efter mil på vår vackra ö!
Att jobba i trädgården och att vara ute i naturen, det ger mig än idag både avkoppling och ny energi. Jag vandrar inte längre lika långt och ibland tar tar jag mig fram med cykel. Och ibland - jag då sitter jag bara still...på en sten eller klint nära havet...och bara är=)

I naturen hittar jag både lugnet och ny kraft och inspiration till nya utmaningar.  

CARIN OLOFSSON Certifierad LivsCoach, Friskvårdsguide
Stånga Almungs 522, 623 60 Stånga, GOTLAND
MOBIL: 0709-92 83 50