Snart är hösten här

Hösten - tid för att skörda det sista naturen bjuder på. Nypon, slånbär, enbär...svamp... Men också sammanfatta vad jag själv gjort, tänkt eller inte gjort och tänkt hitentills under de senaste månaderna. Många tycker hösten känns mörk och tråkig, så även jag ibland. Därför försöker jag tänka att jag ska gå in i ett lugn tillsammans med naturen. Att jag inte måste orka och hinna så mycket som jag gör under den ljusare årstiden när kvällarna känns mycket längre. Att bara vara. Att samla kraft av det som vuxit och varit under sommaren för att nu bara njuta i stillhet tillsammans med naturen som samlar sig för vintervila. För att få verklig naturkontakt, och ta till sig lugnet, krävs inte så mycket. Bara att vi står, går eller sitter i stillhet, försöker rensa huvudet på tankar genom att bara följa vår andning in och ut. Andas genom näsan, gärna längre utandning än inandning. 
Ett steg till är att ta på marken med händer eller fötter. Då blir vi verkligt jordade och vårt elektriska system utjämnas. Något som innan plast- och gummiskornas tid var helt naturligt. Då behövdes inte de forskningsrapporter som vi nu behöver för att vi ska ta av oss skor och strumpor. När marken nu börjar bli kyligare så känns det skönare att hålla fötterna på samma plats så att de kan värma upp marken under oss. 
Några minuter varje dag, men gärna upp till 30 minuter... prova och känn hur det känns i kroppen efteråt:)
För mig infinner sig ett lugn och en go känsla av att verkligen vara i kontakt med moder jord, naturen, som vi faktiskt är en del av varken vi tänker på det eller inte;)

  

Hösten - skörda och sen vila