Mitt möte med våren i en annan värld

Under våren har jag under mina kvällspromenader roat med mig att leta upp en växt som jag kunnat undersöka närmare med min mobiltelefon. Ibland har jag krupigt runt på marken för att hitta roliga vinklar (någon gång har passerande undrat om jag mådde bra, så gulligt att fråga när de sett mig ligga med rumpan i vädret och näsan i backen) och ibland har jag tagit med den hem för att det varit för blåsigt för utomhusfotograferande på så nära avstånd.  
Det har känts skönt att i dessa oroliga Corona-tider få känslan av att krypa in i en annan värld. En lugn och trygg värld i helt vanliga blommor. Som trots sin vanlighet har bjudit på en helt ny värld. Jag har verkligen upplevt många förundrande wow när helt vanliga blommor visar sig ha kronblad, ståndare och pistiller som i närbild bildar roliga, tokiga och helt galna mönster.

Så nu vill jag bjuda dig in i denna värld. 
Stäng av allt annat. Sätt dig skönt. 
Andas lugnt, in och ut...
Och försvinn in i växternas värld...

loading...